“ KRUIP IN DE HUID VAN JE KLANTEN 
  EN LEER HUN KLEED- EN KOOPGEDRAG KENNEN ” 
Home   |  Vrouw   |  Zo werkt het   |  Stijlfamilies  

 Kijk voor actuele 
 modetrends op

Stijlfamilies


Een stijlgroep staat niet op zichzelf; op basis van de eerste en tweede stijlvoorkeur die respondenten hebben aangeven is er een duidelijke samenhang tussen de verschillende stijlgroepen. Trendy loves Street! En ook een klant uit de doelgroep Street kijkt positief naar de stijlgroep Trendy en vice versa. En zo zijn er meer stijlgroepen die goed samen gaan. Of juist helemaal niet.

Welke stijlgroepen passen bij elkaar en welke juist niet? Dat hangt af tot welke stijlfamilie een stijlgroep behoort. Bij de stijlgroepen wordt het onderscheid gemaakt tussen uitdagende stijlen en veilige stijlen. Dit zijn ook de termen die terug te vinden zijn in het model:
  • Veilige stijlen/ waarden zijn in harmonie met de bestaande, vertrouwde, beproefde en traditionele conventies.
  • Uitdagende stijlen/waarden nemen afstand van de traditionele normen en zijn meer individueel, gedurfd.
De stijlgroepen Trendy, Feminine en (grotendeels) ook Ongecompliceerd horen tot de familie van de uitdagende stijlen. Comfort, Verzorgd en Klassiek tot de veilige stijlen.

Een klant uit de ene stijlgroep kan zo nu en dan, bijvoorbeeld voor een specifiek kleedmoment, best een uitstapje maken naar een andere groep. Dit zal een stijlgroep zijn die in waarden dicht in de buurt van de ander ligt. Hoe verder de kledingwaarden uit elkaar liggen, hoe minder goed de match. Wie nu eenmaal een voorkeur heeft voor de ‘veilige’ waarde/stijlen en zich conventioneel kleedt, zal niet gemakkelijk de overstap maken naar de tegenovergestelde ‘uitdagende’ waarden/stijlen, en voor een gewaagde outfit kiezen. Net zo min als iemand die hecht aan de waarden/stijlen die ‘relaxed’ zal zich gemakkelijk zal voelen bij stijlen die meer ‘gestyled’ zijn.

  E-mail deze pagina  |    Print
Naar boven