“ KRUIP IN DE HUID VAN JE KLANTEN 
  EN LEER HUN KLEED- EN KOOPGEDRAG KENNEN ” 
Home   |  Vrouw   |  Verkopen & verleiden   |  Klassiek  

 Kijk voor actuele 
 modetrends op

Klassiek


In de stijlgroep Klassiek zien we de oudere dames van het type keurig verzorgde oma. Zij hebben iets minder representatieve momenten dan de vrouwen uit de stijlgroep verzorgd, maar wil er juist op de casual momenten netjes uitzien en meer dagelijks netjes voor de dag komen. Deze dame komt binnen en wil geholpen worden. Niks eerst zelf rondkijken, maar meteen uitgebreid advies. Je zet haar met een kopje koffie in een van de luxe fauteuils en laat haar de collectie zien. Service en aandacht van het grootste belang. Neem echt de tijd voor iemand. Ze komen maar twee keer per jaar, maar dan wel altijd in dezelfde winkel.

Uitproberen
Op modegebied zien we geen uitspattingen. Het zwaartepunt ligt aan de bovenkant met print tops en luxe stoffen zodat het rijk oogt. Wel staat deze klant open voor nieuwe stijlen en modellen. Als je de tijd neemt en haar vertouwen wint, dan vinden ze het heel leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Ze voelen zich gevleid als ze (nog) met de mode mee kunnen gaan en ervaren het allemaal prettig spannend. Ook het gegeven dat mode steeds meer casual wordt zie je terug bij de klassieke vrouw. Vroeger kocht men kleding speciaal voor de zondag, maar die tijden zijn voorbij. Van een comfortabele en rijke vertaling van casual trends kan zij enthousiast worden. Zeker gezien het feit dat ze ook in haar vrije tijd steeds actiever wordt. Dan biedt een mooi afgewerkt, verhullend fleece jack uitkomst.
 

Vrouwen uit de stijlgroep Klassiek willen voor persoonlijke aandacht en advies.

Halen en brengen
Deze klant wil je niet missen, ook als zij vanwege haar hoge leeftijd of fysieke ongemakken niet (meer) naar de winkel kan komen. Bezoek haar dan thuis, of haal haar op. Dan maak je als winkel pas echt indruk. Zo’n actie zal nog lang rondzingen en voor positieve reacties zorgen. Organiseer een modeshow (dat vindt ze geweldig) en regel en haal- en brengservice en je kunt als winkel niet meer stuk.

Service
Als retailer kun je uitblinken door een uitmuntende service te bieden, bijvoorbeeld als het gaat om het vermaken van kleding. Iets wat op deze leeftijd vaker voor zal komen. Service is ook zorgen voor persoonlijke communicatie. Social media en digitale nieuwsbrieven spreken haar niet erg aan. Een persoonlijk geadresseerde kaart – zeker als haar naam met de hand geschreven is- des te meer.


Lees hier meer over het profiel van de stijlgroep Klassiek.
 

  E-mail deze pagina  |    Print
Naar boven